Johtamisen ja toiminnan arviointi
Johtamisen ja toiminnan arviointi
Organisaatioiden on tärkeää arvioida aika ajoin omaa toimintaansa mahdollisimman objektiivisesti. Näin saadaan näkemys kehityskohteista, joihin paneutumalla toiminnan laatua voidaan parantaa selkeimmin. Autamme johtamisen ja toiminnan arvioinnissa sekä tulevaisuuden toimenpiteiden suunnittelussa.
Johtamista ja strategiatyöskentelyä on tarkasteltava toiminnan eri tasoilla
Oli kyse sitten kunnasta, hyvinvointialueesta, yksittäisestä julkisen tai yksityisen sektorin organisaatiosta tai yksiköstä, on toiminnan ja johtamisen arviointia mahdollista toteuttaa monella eri tasolla.
FCG:n kokeneet asiantuntijat auttavat löytämään tilanteeseen parhaiten sopivan tarkastelutason sekä viemään arviointiprojektin sujuvasti alusta loppuun saakka.
Meiltä löydät vakiintuneet ja toimiviksi testatut menetelmät tilannearvion tekemiseen sekä laaja-alaisen asiantuntemuksen kehityskohteiden työstämiseen.
Kokonaisvaltaisen arvioinnin ja kehittämisen viitekehyksessä hyödynnämme CAF-itsearviointimallia ja sen sovelluksia.
CAF-itsearvioinnin avulla teet näkyväksi organisaation vahvuudet ja kehittämisalueet. Avullamme CAF toimii organisaatiossanne johtamisen, kehittämisen, yhteisöllisyyden ja yhteiskunnallisen vaikuttavuuden välineenä. Meiltä saat avun itsearvioinnin ja kokonaisprosessin toteuttamiseen.
Palveluita jokaiselle johtamisen osa-alueelle sopien
Julkisissa organisaatioissa kyseeseen voi tulla luottamushenkilötyöskentelyn arviointi esimerkiksi valtuuston, hallituksen tai lautakuntien osalta. Strategian ja strategiatyöskentelyn arviointi puolestaan avaa mahdollisuuksia paremmin käytäntöön jalkautuvien strategioiden luomiseen organisaatiotyypistä huolimatta.
Johtoryhmätyöskentelyn arviointi ja kehittäminen ovat usein avainasemassa entistä sujuvamman yhteistyön ja yhdessä tekemisen rakentamisessa. Toteutamme johtoryhmille myös DiSC-johtajuusprofiileja, jotka kuvaavat johtoryhmän vuorovaikutusta ja tuovat esiin ne asiat, joita pidetään tärkeinä ja joihin suunnataan voimavaroja.
Meiltä saat myös organisaation ja sen työntekijöiden laajempaa työhyvinvointitilannetta kuvaavat tutkimukset. Työilmapiirikyselyillä ja vakioiduilla HENTY-tutkimuksilla luodaan vertailukelpoisia tilannekuvia esimerkiksi työn sisällöstä, tiloista ja välineistä, yhteistyöstä, johtamisesta ja esihenkilötyöstä sekä palkitsemisesta ja työn organisoinnista.