Valvonta ja laadunvarmistus ovat merkittävä osa onnistunutta rakennushanketta tarkan ja ammattitaitoisen suunnittelun ja ammattimaisen urakoinnin lisäksi.

Sisäilmaongelmat ovat ehkäistävissä 

Kiinteistöjen sisäilmaongelmat ovat estettävissä huolellisella suunnittelulla ja tarkalla työmaa-aikaisella valvonnalla. Valvojalla tulee olla vankka osaaminen rakennusten kosteus- ja sisäilmateknistä tutkimuksista, sekä selkeä käsitys rakenteiden rakennusfysikaalisesta toiminnasta ja vaurioitumismekanismeista. Valvojalla tulee olla myös kokemusta työmaiden yleisistä ongelmista, mutta myös selkeä käsitys suunnittelu- ja työmenetelmävirheistä.
 

KYSY ASIANTUNTIJALTA – katsotaan yhdessä, kuinka voimme auttaa!

 

Ammattitaitoinen valvonta ja laadunvarmistus on tilaajan etu

Onnistunut valvonta- ja laadunvarmistus edellyttää jämäkkää ja ohjaavaa otetta, systemaattista valvontaprosessia ja tarkkaa havainnojen kirjaamista, mutta myös yhteistyötä työmaan, suunnittelijoiden ja tilaajan välillä.

Korjausrakentaminen vaatii tarkkaa laadunvalvontaa

Onnistuneen korjausrakentamishankkeen kulmakiviä on riittävä korjauslaajuuden määrittely suhteessa rakennuksen elinkaaritavoitteiseen. Onnistunut määrittely säästää korjauskustannuksia – korjataan vain se mikä oikeasti on tarpeellista.

Oikean korjauslaajuuden lisäksi tärkeässä roolissa on oikean korjaustavan valinta. Useat rakennetyypit voidaan korjata luotettavasti myös tiivistyskorjaamalla, vaikka kyseistä korjaustapaa on viime aikoina karsastettu. Tiivistyskorjauksessa huomio tulee kiinnittää eri rakennetyyppien ilmayhteyksien tuntemiseen ja erityisesti tiivistyksien detaljisuunnitteluun. Näiden osa-alueiden lisäksi tarvitaan myös tarkkaa laadunvalvontaa esimerkiksi merkkiainekokeiden avulla. Asian osaava laadunvarmistaja tuntee rakenteiden ilmayhteydet ja osaa ohjata työmaata ja suunnittelijaa toteuttamaan toimivan tiivistysratkaisun.

Rakennus- ja korjaushankkeissa on aina useita osapuolia. Tämän vuoksi yhteistyö ja yhteisymmärrys eri toimenpiteiden tarpeellisuudesta on ratkaisevassa osassa lopputuloksen kannalta.

FCG:n kokeneet terve talo- ja laadunvalvojat sekä kosteudenhallintakoordinaattorit takaavat rakennushankkeesi onnistumisen – yhteistyössä rakennushankkeen eri osapuolien kanssa.

Kiinnostuitko?

Jätä meille yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

KYSY LISÄÄ TAI PYYDÄ TARJOUS >>

Valvonta ja laadunvarmistus - Ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja kysy lisää

Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse. Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojakäytäntömme.